Helsinki Postersin tarina

Lina-perustaja-Helsinki-Posters-1080x108

Helsinki Postersin on perustanut kalliolainen Lina Leden, joka on myös kaikkien kuvien takana. Yritys sai alkunsa kaupunkilaisten innostuksesta ja rakkaudestani tähän kauniiseen kaupunkiin. 

Kaikki alkoi koronakevään aikana 2020 Facebookin Kallio-ryhmästä, kun päätin tiedustella kiinnostaako ryhmän jäseniä Kallio-teemaiset julisteet. Kysyntä ja innostus testierälle oli valtavaa ja parin ensimmäisen viikon aikana en tehnytkään muuta kuin pyöräilinkin ympäri Kalliota ja kantakaupunkia toimittamassa julisteita. 

 

Satojen myytyjen julisteiden jälkeen projekti laajeni uusiin kaupunginosiin. Nyt Helsinki Postersin julisteita löytyy jo sadoista helsinkiläisistä kodeista sekä sieltä täältä ympäri Suomea ja maailmaa. Katso kuvia teidän seiniltänne tältä sivulta ja inspiroidu!

Nyt Helsinki Postersin tarina jatkuu ja uusia kaupunginosia on yhä paljon valloitettavana  – uusia toiveita voi lähettää somen tai yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Kiitos että seuraat ja olet osana Helsinki Postersin tarinaa! 

 

 

  Lina 

Helsinki Posters mediassa

test

Helsinki-Posters-Siltasaari-lehti-202101

Helsinki Postersin tarina kerrottiin Siltasaari-, Kamppi-Eira- ja Töölöläinen -lehdissä tammikuussa 2020. Lue juttu alla olevan linkin kautta (s. 3).

Helsinkiläistä painotyötä

Helsinki-Posters-valmistus-web.jpg

Helsinki Postersin pastellinsävyiset kuvat painetaan helsinkiläisessä perheyrityksessä Lauttasaaressa vastuullisesti tuotetulle premiumpaperille. 

Paperi on lämminsävyistä Ruotsissa valmistettua premium-mattapaperia, jolle on myönnetty FSC-sertifikaatti ja EU-ympäristömerkki. FSC-sertifikaatti takaa, että paperi tulee hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä. EU-ympäristömerkki taas kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä ja huomioi tuotteen turvallisuuden ja laadun.

 

Paperi on paksua ja ryhdikästä – julistepaperi 240 g ja postikorttipaperi 400 g.

Koska paperi on luonnontuote, siinä voi esiintyä pieniä huomaamattomia pisteitä ja läikkiä.

Pieniä tekoja

Helsinki-Posters-hyväntekeväisyys-Helppy

Myös pienillä teoilla voi olla iso vaikutus. Vaikka Helsinki Posters on pienen pieni toimija niin haluan auttaa lähialueen ihmisiä ja toimijoita mahdollisuuksien mukaan. 

 

Ystävänpäivänä 2021 50 helsinkiläistä ikäihmistä ilahdutettiin Helsinki Postersin lahjoittamilla postikorteilla. Hyväntekeväisyystempaus tehtiin yhdessä Cygnaeus lågstadieskolan 1-2 luokkalaisten ja senioreille palveluita tarjoavan kotimaisen Helppyn kanssa. Sain tämän idean some-seuraajiltani kun kyselin mitä voisin keksiä II-laatuisilla korteilla mitä oli kertynyt ja kaksi seuraajaani yhdisti minut Cygnaeuksen opettajiin ja Helppyyn, joka lupasi postittaa kortit helsinkiläisille asiakkailleen. Tämä oli hieno yhteistyö kolmen eri tahon kanssa, joka palautteen mukaan ilahdutti kovasti ikäihmisiä Helsingissä. Yhteistyö toteutettiin jälleen jouluna 2021, jolloin taas ilahdutimme yli 60:lla kortilla kuuden eri helsinkiläisen palvelutalon asukkaita.

Keväällä 2021 lahjoitin erän II-laatuisia Harjun sauna -julisteita ja postikortteja tukemaan koronan takia ahdingossa olevaa Kotiharjun saunaa. Tuotteet myytiin loppuun hetkessä saunan verkkokaupasta ja näin kerättiin pieni summa tukemaan saunan toimintaa.