top of page

Vastuullinen pienyritys

Helsinki Postersin missio on toimia vastuullisena pienyrityksenä valmistusprosessin, käytettävien materiaalien ja yleisen toimintafilosofian kautta:

  • Tuotevalikoimassa pyritään laadukkuuteen ja pitkäikäisyyteen, eikä mallisto vaihdu sesongin mukaan. Tuotteita ei myöskään myydä verkkokaupassa alennuksella (poikkeuksena II-laatu & mallistopoistot), eikä näin esimerkiksi kannusteta harkitsemattomaan kuluttamiseen.

  • Yritys pyrkii edistämään tuotteiden saatavuutta kivijalkaliikkeissä, jotta Helsingin kivijalka pysyy elävänä.

  • Some-kanavien kautta tehtävät Helsinki-vinkit pyrkivät tukemaan muita Helsingin pienyrittäjiä ja kaupunkikulttuurin kehittäjiä antamalla heille näkyvyyttä.

Helsinkiläistä painotyötä

Helsinki-Posters-vastuullisuus-kuva.jpg

Helsinki Postersin pastellinsävyiset kuvat painetaan helsinkiläisessä perheyrityksessä Lauttasaaressa vastuullisesti tuotetulle premiumpaperille. 

Paperi on lämminsävyistä Ruotsissa valmistettua premium-mattapaperia, jolle on myönnetty EU-ympäristömerkki. EU-ympäristömerkki kertoo puolueettomasti tuotteen - eli tässä tapauksessa paperin - ympäristöystävällisyydestä ja huomioi tuotteen turvallisuuden ja laadun.

 

Paperi on paksua ja ryhdikästä – julistepaperi 240 g ja postikorttipaperi 400 g.

Koska paperi on luonnontuote, siinä voi esiintyä pieniä huomaamattomia pisteitä ja läikkiä.

Pakkausmateriaalit

Helsinki-Posters-vastuullisuus-kuva2.JPG

Helsinki Posters yrittää minimoida pakkausmateriaalien määrän ja käyttää mahdollisimman lähellä valmistettuja materiaaleja. Tästä syystä esimerkiksi julistepakkauksissa ei ole taustapahvia mukana.

 

Pakkausmateriaalit ostetaan suomalaisten yritysten kautta. Alla tietoa pakkausmateriaaleista ja niiden alkuperästä:

 

- Pahvikuoret: Postituksessa käytetyt pahvikuoret on valmistettu Saksassa hiilineutraalisti ja tuotteella on FSC-sertifikaatti.

- Postitusputket: Postitusputket (ja putkien muovikannet), joita käytetään isompien julisteiden postituksessa, valmistetaan Ruotsissa.

- Muovikuoret: 30 x 40 cm -kokoiset julisteet pakataan läpinäkyviin muovikuoriin, jotka valmistetaan Puolassa.

- Sellofaanisukka: Isommat 50 x 70 cm -kokoiset julisteet pakataan läpinäkyvään sellofaanisukkaan, joka on valmistettu Italiassa.

- Tarrapaperi: Julistepakkauksiin kiinnitetään paperitarra. Puolassa valmistetulla paperilla on FSC-sertifikaatti.

Pyrkimyksenä on löytää kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja vaihtoehtoja mahdollisimman monelle pakkaustuotteelle.

Pieniä tekoja

Helsinki-Posters-hyväntekeväisyys-Helppy

Myös pienillä teoilla voi olla iso vaikutus. Vaikka Helsinki Posters on pienen pieni toimija niin haluan auttaa lähialueen ihmisiä ja toimijoita mahdollisuuksien mukaan. 

 

Ystävänpäivänä 2021 50 helsinkiläistä ikäihmistä ilahdutettiin Helsinki Postersin lahjoittamilla postikorteilla. Hyväntekeväisyystempaus toteutettin yhdessä Cygnaeus lågstadieskolan 1-2 luokkalaisten ja senioreille palveluita tarjoavan kotimaisen Helppyn kanssa. Sain tämän idean some-seuraajiltani kun kyselin mitä voisin keksiä II-laatuisilla korteilla mitä oli kertynyt ja kaksi seuraajaani yhdisti minut Cygnaeuksen opettajiin ja Helppyyn, joka lupasi postittaa kortit helsinkiläisille asiakkailleen. Tämä oli hieno yhteistyö kolmen eri tahon kanssa, joka palautteen mukaan ilahdutti kovasti ikäihmisiä Helsingissä. Yhteistyö toteutettiin jälleen jouluna 2022, jolloin taas ilahdutimme yli 60:lla kortilla kuuden eri helsinkiläisen palvelutalon asukkaita.

Keväällä 2021 lahjoitin erän II-laatuisia Harjun sauna -julisteita ja postikortteja tukemaan koronan takia ahdingossa olevaa Kotiharjun saunaa. Tuotteet myytiin loppuun hetkessä saunan verkkokaupasta ja näin kerättiin pieni summa tukemaan saunan toimintaa.

bottom of page